© 2020 by VR Medics , Centrum Zuid 1111, 3530 Houthalen, Belgium

  • Wereldwijd lijden naar schatting zo’n 46,8 miljoen mensen aan een vorm van dementie. Alzheimer, een van de meest voorkomende vormen, zorgt voor vergeetachtigheid en het verlies van andere cognitieve functies, zoals het vermogen om te oordelen en te begrijpen. De ziekte van Alzheimer is vooralsnog ongeneeslijk, maar er zijn verschillende manieren om het leven van de patiënten draaglijker te maken. Een van die manieren is met behulp van Virtual Reality.

  • Dementie- en Alzheimerpatiënten kunnen vaak gebeurtenissen uit het verleden veel helderder herinneren dan recente gebeurtenissen. Met behulp van de moderne VR-headsets kunnen patiënten deze gebeurtenissen uit het verleden herbeleven. Het effect van Virtual Reality zorgt ervoor dat de patiënten echt het gevoel hebben bij de zee of in een andere rustgevende omgeving te zitten. De patiënten worden er zichtbaar kalmer door en ze zitten direct een stuk beter in hun vel. Het rustgevende effect houdt vaak nog uren na de VR-belevenis aan.

  • Een aantal medisch specialisten gelooft dat het triggeren van deze mooie herinneringen uit het verleden een positief effect op de behandeling van de ziekte van Alzheimer heeft. Het bovenhalen van deze herinneringen zorgt ervoor dat patiënten fysiek en mentaal beter in hun vel komen te zitten en het gevoel van eigenwaarde en identiteit versterkt. Genezing mag dan nog niet mogelijk zijn, met behulp van Virtual Reality wordt het leven van mensen met de ziekte van Alzheimer een stuk draaglijker.

  • Dankzij wereldwijde content van diverse thema's (dieren, city trips, events, musea, ...) gecombineerd met lokale (Belgische en Nederlandse) video's raken we echt in de leefwereld van de patiënt.

  • Daarbovenop brengen we de patiënt nog eens terug naar zijn eigen roots. We brengen hem naar het huis waar hij gewoond heeft, de woning waar hij is opgegroeid, .. Een betere manier om de hersenen tailor made te gaan prikkelen lijkt ons moeilijk.     

 

VR MEDICS KIT

VR HEADSET + TABLET + REMOTE SOFTWARE

€ 250

+     Maandelijkse update met nieuwe kwaliteitsvideo's

+     Herkenbare lokale content (dierentuin, kermis, kerken, ....)

+     Meekijkfunctie op de tablet

+     Remote bediening van de video's via de tablet ( play, stop,     

       andere video, ...)

+     Terugbetaling door het RIZIV wanneer de therapeut VR therapie         gebruikt in zijn sessies. VR Therapie valt onder therapieën zoals           zen behandelingen door muziek te gebruiken en wordt aanzien           als tool.

+     Persoonsgebonden video's om dementie tegen

       te gaan.

per maand