© 2020 by VR Medics , Centrum Zuid 1111, 3530 Houthalen, Belgium

Reizen vanuit je stoel: Virtual Reality in de zorgsector

  • Wat gebeurt er als je de technologie waarmee jongeren op hun computer spelletjes spelen, beschikbaar maakt voor ouderen? Dan kun je vanuit je rolstoel opeens rondstruinen in het Louvre of met een ballonvaart de bergen over drijven.

  • In een kano glijdt u door het rimpelloze water. Links en rechts ziet u de enorme rotsformaties van de Grand Canyon. Vleermuizen scheren laag over uw hoofd.  Bent u op vakantie? Nee, maar zo voelt het wel. Even later staat u in een adembenemend besneeuwd winters berglandschap en weer een paar minuten later stijgt u op in een luchtballon boven een spiegelend bergmeer. Maar....  niets van dit alles is echt. Door een bril op te zetten, komt u daarin terecht. Ook vanuit een rolstoel of leunstoel. Welkom in de wereld van de Virtual Reality.

  • Waar hebben ouderen behoefte aan?  Mensen die niet of nauwelijks meer buiten komen, bijvoorbeeld. Of mensen die pijn hebben, die ze graag even willen vergeten. En vooral: mensen die te weinig bewegen.

  • In het Louvre kunnen rondlopen en daar het beroemdste schilderij van de wereld - de Mona Lisa - bewonderen, de Big Ben van Londen nog eens zien, de gondeltocht door Venetië, Tussen de haaien in het water, .... Bijna alles is mogelijk. Van wereldwijde content tot de lokale dorpspleinen en kermissen.

  • Recent onderzoek toont bovendien aan dat het gebruik van VR veelbelovend is bij verbetering van aandacht, de uitvoering van taken, en stimulering van geheugenfuncties.

  • De bewoners krijgen terug iets om naar uit te zien, een wauw moment, iets om over te praten met de andere bewoners, op reis gaan vanuit de stoel, plaatsen zien die ze nooit gezien hebben, ... maar vooral, de hersenen worden terug geprikkeld en laat dit nu juist één van de elementen zijn om dementie tegen te gaan. Twee vliegen in één slag. 

VR MEDICS KIT

VR HEADSET + TABLET + REMOTE SOFTWARE

+     Maandelijkse update met nieuwe kwaliteitsvideo's

+     Herkenbare lokale content (dierentuin, kermis, kerken, ....)

+     Meekijkfunctie op de tablet

+     Remote bediening van de video's via de tablet ( play, stop,     

       andere video, ...)

+     Terugbetaling door het RIZIV wanneer de therapeut VR therapie         gebruikt in zijn sessies. VR Therapie valt onder therapieën zoals           zen behandelingen door muziek te gebruiken en wordt aanzien           als tool.

€ 150

per maand